In 1970 is onze afdeling erkend als volwaardige afdeling van Het Vlaamse Kruis. Jaren tevoren waren ze echter ook actief, toen sprak men van de vrijwillige hulpkolonnen van Het Vlaamse Kruis.

Onze afdeling was tot en met 1978 werkzaam zonder ziekenwagen. Dat jaar is dan ook de eerste ziekenwagen aangekocht. De afdeling werd steeds groter en groter en het aantal diensten nam toe. In 1985 hebben we dan ook ons 15 jarig bestaan gevierd in ons toenmalig lokaal in het gemeentepark.

Na enkele jaren was de aankoop van een tweede ziekenwagen dan ook meer dan noodzakelijk. In 2010 hebben we dan ook een tweede ziekenwagen in gebruik genomen. Doordat sommige diensten groter werden en dus meer eerste hulp nodig hadden en daar onze wagens, welke trouwens altijd tweedehands wagens zijn, af en toe tekenen van vermoeidheid toonde zagen wij ons verplicht een derde ziekenwagen aan te schaffen. Dus vanaf 2012 heeft onze afdeling 3 ziekenwagens op de baan.

In 2015 heeft onze afdeling zijn 45 jarig bestaan gevierd. Met 3 ambulances, een grote groep gemotiveerde vrijwilligers en een dynamische jeugd zijn wij nog altijd trots op onze afdeling.